Akneli Ciltler İçin Bakım Rutini

Akneli Ciltler İçin Bakım Rutini

Akneler sadece genç ciltlerde meydana gelmezler. Eğer yaştan dolayı ince çizgileriniz oluşmaya başlamış ve akne sorunu da yaşıyorsanız hangi ürünü ne zaman kullanacağınız biraz kafa karıştırıcı olabiliyor.

Akneler ile agresif bir şekilde, zararlı sentetik içerikli ürünler ile mücadele ederseniz cildiniz daha yoğun kuruma yaşar ve sonucunda kırışıklar artar; kırışıklarınız için çok yağlı (özellikle sentetik) içerikler ile mücadele sonucunda ise gözenekler tıkanıp akneleriniz daha belirgin hale gelebilir.

Evet! biraz imkansız gibi duruyor ama düzenli doğal içerikli bir rutin ile bu işi çözebilirsiniz. Unutulmaması gereken şey ise cildin kendini yenilemek için 1 ay süreye ihtiyaç duyduğu. Yani rutininize sadık kaldığınız sürece güzel geri dönüşler alacağınız kesin.

SABAH RUTİNİ

NARİN BİR TEMİZLEYİCİ

Akne ile mücadele edilirken yapılan ilk hata çok sert kimyasallar ile cildi arındırmaya çalışmaktır. Fakat bu her zaman ters tepki verir!

Cilt daha çok kururken daha fazla sebum üretmeye çalışır ve akneleri daha kötü hale getirirler.

Lemon Sorbet içerisindeki doğal salisilik asit içeren ‘limon’ ile cildi arındırır. Ve bitkisel bazlı köpüklendirici ile cildi çok tahriş eden zararlı ‘SLS’ den uzak tutar.

EKSFOLİASYON

Haftada bir veya 2 defa cildin kademeli olarak ölü hücrelerden arındırılması, üretilen fazla yağı dengelerken aynı zamanda sürülen ürünlerden de gerçek performansı almanızı sağlarlar.

Green Mask akneli ciltler için dengeli killer, özler ile cildi derinlemesine arındırır. Ayrıca Ispanaktaki ‘C vitamini’ ile yoğurt tozundaki ‘laktik asit’ ile akneli ciltlerin temizlenip yenilenmesi için çok uygundur.

TONİKLEME

Cildin pHını dengelemek özellikle akneli ciltler için çok önemlidir, eğer musluk suyuyla yıkayıp bırakılan bir akneli cilt sahibi iseniz ikinci en büyük hatayı yapıyorsunuz demektir! Cilt yine kendini toparlamak için sebum salgısını arttırarak aknelerinizi belirginleştirebilir. Bunun için yıkanan yüzün tonik / elixir ile dengelenmesi şarttır. Elixirlerden birini tercih edebilirsiniz.

Gold+B3 Elixir, içerisindeki Niacin yani B3 vitamini ile aknelere, lekelenmelere, kırışıklıklara iyi gelir. Aslında B3 vitaminin topikal olarak uygulanması cilt için muhteşemdir ve neredeyse yapamayacağı iş yoktur; ancak bunu yaparken çok yoğun gözenek tıkayıcı ürünlerden ziyade hafif sürümlü tonik veya serumları tercih etmelisiniz.

Jade Elixir; yine içerisindeki C vitamin desteği, sirkülasyon arttırıcı Yeşim taşı ile cilde detox etkisi sunar.

NEMLENDİRME

Akneli cildiniz olması cildinizin neme ihtiyacı olmadığı anlamına gelmez. Aslında doğal içerikli bir nemlendirici cildinizi dengelerken dış etkenlere karşı koruyarak fazla sebum üretiminin önüne geçecektir.

The Marble yüz ve boyun kremi yüksek antioksidanlar ile cildi serbest radikallere karşı koruyarak akneli ciltlerin bir diğer düşmanına daha savaş açar; ve cildi ihtiyacı olduğu derecede beslerken anti-aging etki sunar.

Eğer gece serumu kullanıyor iseniz bu aşamayı atlayabilirsiniz.

SERUM

Evet yine B3, B3, B3. Akneli ciltler dahil tüm ciltlere birebir. Cildin ihtiyacı olan vitamini verdiğiniz sürece o da size teşekkür edecektir, hem de pürüzsüz ve ışıltılı bir şekilde.

Rose Hyaluronic Serum içerisindeki B3 ve yaban mersininden kaynaklı C vitamini ile cildi yağsız bir şekilde nemlendirip, kırışıkların da önüne Hyaluronik asit ile geçer. Cilt yağlanmadan yoğun bir şekilde nem ihtiyacını giderir. Eğer nemlendirici sürmeyen bir yapınız var ise kesinlikle cilt bakım rutininize kendinden bin kat fazla su tutma özelliği ile bilinen Hyaluronik asiti eklemelisiniz.

GECE RUTİNİ

TEMİZLEME

TONİK /ELIXIR

SERUM

Aslında yine başa döndük. Cilt ihtiyacı olan dengeli yağlardan muzdarip olduğu için yoğun, zararlı kimyasallar ile arındırılırken daha fazla yağ üretir. Bunun önüne geçmek için kaliteli, soğuk sıkım yağlar ile cildi beslemelisiniz. Kulağa, yağlı cilde yağ sürme işi biraz ters gelse de gözenek tıkamayan (non komedojenik) yağ karışımları akneli ciltler için çok iyi birer kurtarıcıdır. Cilt doğru dengelenerek beslendiğinde normale dönerek sizi oldukça şaşırtabilir.

Perfection Serum bu iş için biçilmiş kaftan! En kaliteli yağların karışımı ile hazırlanmış, cildi dengeleyen ve yapılandıran bu serumdan gece birkaç damla sürmeniz aknelerinizden inanılmaz bir hızda kurtulmanıza yardımcı olacaktır.